művész


Varga  Viktória
2

Varga Viktória

Magánénekesnő (szoprán).

Magyarországon megkezdett zenei tanulmányait 2009-ben operaénekesi mesterdiplomával fejezte be Stuttgartban, Hamari Júlia növendékeként. Részt vett többek között Mirella Freni és KS Catarina Ligendza mesterkurzusain. A 2010/11-es szezonban szólóénekesként debütált a Wiener Musikverein-ban a Tonkünstler zenekar nagyszabású osztrák turnéjának keretein belül. A 2012/13-ban több alkalommal is…

 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Magánénekesnő (szoprán).

Magyarországon megkezdett zenei tanulmányait 2009-ben operaénekesi mesterdiplomával fejezte be Stuttgartban, Hamari Júlia növendékeként. Részt vett többek között Mirella Freni és KS Catarina Ligendza mesterkurzusain. A 2010/11-es szezonban szólóénekesként debütált a Wiener Musikverein-ban a Tonkünstler zenekar nagyszabású osztrák turnéjának keretein belül. A 2012/13-ban több alkalommal is énekelt a Bécsi Állami Operaházban, többek között nagy sikerrel alakította Barbarina (Mozart: Figaro házassága) és Papagena (Mozart: A varázsfuvola) karakterét. Még ugyanebben a szezonban a Bécsi Állami Operaház társulatával turnézott  az Éj Királynője szerepében (cover) Japánban a varázsfuvola gyerekeknek szánt előadásával. 2013 februárjában ugyanebben az előadásban és szerepben debütált a Bécsi Állami Operaház színpadán az Operabál után . 2013 áprilisában első  Wagner szerepében Wagner Parsifaljában I./1. viráglányként volt hallható a freiburgi színház színpadán.

A hazai közönség először 2010-ben ismerhette meg a fiatal énekesnő nevét, amikor az Éj Királynője szerepében debütált a Magyar Állami Operaház és a Vígszínház közös produkciójában. 2013 decemberében a Zeneakadémia első kamaratermi produkciójában Mozart Varázsfuvolájában az Éj királynője szerepében volt hallható a Solti Györgyről elnevezett, felújított kisteremben.  A győri közönség először 2011-ben Beethoven 9. Szimfóniájának Szoprán szólistájaként hallhatta Berkes Kálmán karmesterrel ill., 2013 nyarán immáron második alkalommal működött közre a Szent László napi ünnepélyes hangversenyen a győri Bazilikában a Győri Filharmonikus Zenekar vendégművészeként Rácz Márton zenei vezetésével.

A varázsfuvola

A varázsfuvola

Magyar Állami Operaház
  • Az Éj királynője

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!