művész


Varga Tamás

Varga Tamás

Született: 1969 (Budapest)

Csellóművész.

1992-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerzett diplomát Mező László, Kurtág György, és Rados Ferenc növendékeként. Korábban éveken keresztül a Bartók Szeminárium ösztöndíjasa Perényi Miklósnál, és Bayreuth-ban Uzi Wiesel mesterkurzusának növendéke. 1989-ben a Tel-Aviv-i Rubin Akadémia hallgatója. Nemzetközi gordonka- és kamarazenei versenyeken nyert díjai: 1989 -…

 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Csellóművész.

1992-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerzett diplomát Mező László, Kurtág György, és Rados Ferenc növendékeként. Korábban éveken keresztül a Bartók Szeminárium ösztöndíjasa Perényi Miklósnál, és Bayreuth-ban Uzi Wiesel mesterkurzusának növendéke. 1989-ben a Tel-Aviv-i Rubin Akadémia hallgatója. Nemzetközi gordonka- és kamarazenei versenyeken nyert díjai: 1989 - Prágai Tavasz Nemzetközi Gordonkaverseny V. díj és Martinu különdíj; 1990 - Duinoi Nemzetközi Gordonkaverseny II. díj és Caltanisetta Kamarazenei Verseny II. díj (Haffner-trió); 1992 - Pretoria Unisa Trannsenet Nemzetközi Gordonkaverseny II. díj és Kortárs Mű Legjobb Előadója különdíj. 1993-ban a banffi Kamarazenei Fesztivál ösztöndíjasa. Rádiófelvételeket készített a Magyar Rádióban és a Dél-afrikai Köztársaságban. Mint szólista, koncerteket adott a Dél-afrikai Köztársaságban, Izraelben, Ausztriában, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Angliában, Finnországban és Japánban.

Már több mint húsz éves kiemelkedő nemzetközi szólókarriert tudhat magáénak mint a Bécsi Filharmónikusok szólócsellistája. A zenekarral adott szólófellépései kétség kívül karrierjének legfényesebb pillanatai közé tartoznak. Mindenek előtt a 2005/2006-os szezon Christoph Eschenbachvezényelte Schumann koncertjét, Richard Strauss ZubinMehta vezényelte 2009-es Don Quixote-ját és a 2017. márciusi Andris Nelson vezényelte Dvořák koncertjét kell kiemelni, melyeket a kritika is magasra méltatott.

BEETHOVEN 250 - SPÁCEK // VARGA // BALOG // BALGA // MEGYESI SCHWARTZ // BONCSÉR // CSER

BEETHOVEN 250 - SPÁCEK // VARGA // BALOG // BALGA // MEGYESI SCHWARTZ // BONCSÉR // CSER

Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar
  • Egyéb
Concerto Csellóünnep II/2. - Concerto Budapest 23/24

Concerto Csellóünnep II/2. - Concerto Budapest 23/24

Concerto Budapest
  • Egyéb
Concerto Csellóünnep II/3. - Concerto Budapest 23/24

Concerto Csellóünnep II/3. - Concerto Budapest 23/24

Concerto Budapest
  • Egyéb

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!