művész


Sir Simon Rattle

Sir Simon Rattle

Sir Simon Rattle Liverpoolban született, és tanulmányait a londoni Királyi Zeneakadémián végezte. 1980 és 1998 között a Birminghami Szimfonikus Zenekar vezető karmestere és művészeti tanácsadója volt. Emellett Európa és Amerika számos élvonalbeli zenekarát vezényelte, s évekig különösen szorosan együttműködött a Bostoni Szimfonikusokkal és a Philadelphiai Zenekarral. Állandó vendégkarmestere a Bécsi…
 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Sir Simon Rattle Liverpoolban született, és tanulmányait a londoni Királyi Zeneakadémián végezte. 1980 és 1998 között a Birminghami Szimfonikus Zenekar vezető karmestere és művészeti tanácsadója volt. Emellett Európa és Amerika számos élvonalbeli zenekarát vezényelte, s évekig különösen szorosan együttműködött a Bostoni Szimfonikusokkal és a Philadelphiai Zenekarral. Állandó vendégkarmestere a Bécsi Filharmonikusoknak (velük lemezre vette Beethoven összes szimfóniáját és Alfred Brendel közreműködésével valamennyi zongoraversenyét), továbbá a Felvilágosodás Korának Zenekara vezető művésze és a Birminghami Kortárs Zenei Csoport alapító támogatója.

Operaelőadásokat vezényelt Glyndebourne-ben, a Covent Gardenben, a Holland Operában, Los Angelesben és a Bécsi Staatsoperben. A Salzburgi Húsvéti Fesztiválon a Berlini Filharmonikusok élén Beethoventől a Fidelio, Mozarttól a Così fan tutte és az Idomeneo, Brittentől pedig a Peter Grimes színpadi produkcióit dirigálta. Salzburgban és Aix-en-Provence-ban négy éven át Wagner Ring-ciklusának is dirigense volt.

A Felvilágosodás Korának Zenekarával megszólaltatta a három utolsó Mozart-szimfóniát, Bach János-passióját, Haydntól pedig a Harmóniamisét és több szimfóniát. Brahms–Schumann-sorozatokat is adtak közösen, és számos operaprodukciójuk is volt rangos európai fesztiválokon.
Mielőtt Simon Rattle a Berlini Filharmonikusok vezető karmestere lett, már tizenöt éves együttműködés állt mögöttük. Koncertműsoraik rendkívül változatosak, Rameau-tól és Bachtól a klasszikusokon és a romantikusokon át egészen a kortárs szerzőkig terjednek. Úttörő jelentőségű Rattle-nek a zenekarral 2002-ben kezdeményezett, Zukunft@Bphil elnevezésű ifjúsági programja, amelyet többek között Comenius-díjjal ismertek el. Folytatva a berlini együttesnek a venezuelai Simón Bolívar Ifjúsági Zenekarral évekre visszatekintő együttműködését, Rattle már két projektet vezetett Venezuelában.

Az EMI exkluzív művészeként több mint hetven lemezt készített, köztük sok első kiadást. Albumai közül többet jutalmaztak díjakkal, 2007-ben Brahms Német rekviemjének általa vezényelt felvétele Gramophon-díjat nyert. A II. Erzsébet királynő által 1994-ben lovaggá ütött Sir Simon Rattle művészeti tevékenységéért számos további kitüntetést és díjat kapott meg.
A Berlini Filharmonikus Zenekar és Sir Simon Rattle szilveszteri hangversenyének közvetítése

A Berlini Filharmonikus Zenekar és Sir Simon Rattle szilveszteri hangversenyének közvetítése

Müpa
  • Karmester
Classic Goes Cinema-a Berlini Filharmonikus Zenekar és Sir Simon Rattle újévi hangversenyének közv.

Classic Goes Cinema-a Berlini Filharmonikus Zenekar és Sir Simon Rattle újévi hangversenyének közv.

Müpa
  • Karmester
Sir Simon Rattle és a Felvilágosodás Korának Zenekara

Sir Simon Rattle és a Felvilágosodás Korának Zenekara

Müpa
  • Karmester

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!