művész


Authentic Quartet

Authentic Quartet

A kvártett 2002-ben Kalló Zsolt kezdeményezésére alakult azzal a céllal, hogy a histórikus előadásmódot előtérbe helyezve a zenei ritkaságok bemutatásával minél hitelesebben szólaltassa meg az adott kor zenéjét. Repertoárunk a kora klasszikától a romantikáig terjed. Számos rádió felvétel mellett rangos fesztiválok meghívottjai vagyunk, mint pl. Haydn Eszterházán Fesztivál, Soproni Régi…
 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

A kvártett 2002-ben Kalló Zsolt kezdeményezésére alakult azzal a céllal, hogy a histórikus előadásmódot előtérbe helyezve a zenei ritkaságok bemutatásával minél hitelesebben szólaltassa meg az adott kor zenéjét. Repertoárunk a kora klasszikától a romantikáig terjed. Számos rádió felvétel mellett rangos fesztiválok meghívottjai vagyunk, mint pl. Haydn Eszterházán Fesztivál, Soproni Régi Zenei Napok, Vonósnégyes Fesztivál az Esterházy kastélyban, Zempléni Fesztivál, Budapesti Barokk Fesztivál. Szívesen lépünk fel az általunk játszott zenékhez illő méltó környezetben: kastélyokban, kúriákban.

Eddig 9 CD-nk jelent meg a Hungaroton gondozásában: Werner, Georg Lickl, N. Zmeskáll, Fr. Ernst Fesca, J. G. Albrechtsberger, J. Wölfl és F. Krommer vonósnégyeseivel. További 2 CD-nk egy-egy hangszeres szólistával közösen készült: C. Stamitz 5 klarinétnégyese - közreműködik Rozmán Lajos klarinéton; J. B. Vanhal 3 billentyűs hangszerre és vonósnégyesre írt kvintettje - Spányi Miklós fortepiano szólójával. Ezek mindegyike világpremier. A mindenki által ismert zeneóriások remekművei mellett folyamatosan szélesítjük repertoárunkat az ún. kismesterek általunk értékesnek ítélt műveivel. Újrafelfedezésükhöz gondos kutató-feltáró munkát végzünk hazai és külföldi könyvtárakban, magángyűjteményekben és családi hagyatékokban. A feltárt kéziratokból játszható kottákat készítünk és e műveket műsorunkra tűzzük.

Tagok:
Kalló Zsolt - hegedű
Bozzai Balázs - hegedű
Rác Gábor - brácsa
Vályi Csilla - cselló
Authentic Quartet lemezbemutató koncert

Authentic Quartet lemezbemutató koncert

C&M Hungary Kft.
  • Színész

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!