művész


Martin Helmchen

Martin Helmchen

Zongoraművész.

Martin Helmchen 1982-ben született Berlinben. Hatéves korától tanult zongorázni, s felsőfokú tanulmányait előbb a berlini Zeneakadémián Galina Iwantzowa, majd Hannoverben Arie Vardi növendékeként folytatta. Tizenkilenc éves volt, amikor első díjat nyert a Clara Haskil Versenyen, és nemzetközi karrierjét ez a győzelem alapozta meg. Azóta elnyert további jelentős…
 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Zongoraművész.

Martin Helmchen 1982-ben született Berlinben. Hatéves korától tanult zongorázni, s felsőfokú tanulmányait előbb a berlini Zeneakadémián Galina Iwantzowa, majd Hannoverben Arie Vardi növendékeként folytatta. Tizenkilenc éves volt, amikor első díjat nyert a Clara Haskil Versenyen, és nemzetközi karrierjét ez a győzelem alapozta meg. Azóta elnyert további jelentős díjai között megtalálható az ECHO-Klassik-Preis és a Credit Suisse Young Artist Award.

Olyan jelentős dirigensekkel és rangos zenekarokkal dolgozott, mint például Marc Albrecht, Valerij Gergijev, Philippe Herreweghe, Marek Janowski, Vladimir Jurowski, Yakov Kreizberg, Kurt Masur, Christoph Poppen és Bruno Weil, illetve a Bécsi és a Londoni Filharmonikusok, a BBC és a Stuttgarti Rádió Szimfonikus Zenekara, a tokiói NHK Szimfonikus Zenekar, a Bambergi Szimfonikusok és az Orchestre Nationale de France. Valamennyi jelentős német fesztivál mellett az ausztriai Schubertiadén, Lockenhausban és az egyesült államokbeli Marlboro Fesztiválon is fellépett.

Tevékenységében a kamarazenélés is fontos szerepet játszik. Gyakori partnerei között megtalálható Gidon Kremer, Christian Tetzlaff, Sharon Kam, Tabea Zimmermann, Juliane Banse, Julia Fischer, Sabine Meyer és Lars Vogt. Művészi rangját ugyancsak jól mutatja, hogy a 2008/2009-es szezonban Párizsban, Londonban, Zürichben, Luzernben, Triesztben és Berlinben is szólóestet ad.
Academy of St. Martin in the Fields

Academy of St. Martin in the Fields

Müpa
  • Zongora

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!