művész


Juha Uusitalo

Juha Uusitalo

Juha Uusitalo finn basszbariton zenei pályafutását fuvolásként finn zenekarokban kezdte, mielőtt 1997-ben a Finn Nemzeti Operában a Falstaffban feltűnt kiugró vokális tehetségével. Mindmáig a helsinki dalszínház tagja, ott énekelt először a Parsifalban és a Ring-ciklusban, s a Salome Johanaanját is alakította. Nemzetközi figyelmet a Tiroli Fesztiválon keltett 1999-ben a Siegfried…
 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Juha Uusitalo finn basszbariton zenei pályafutását fuvolásként finn zenekarokban kezdte, mielőtt 1997-ben a Finn Nemzeti Operában a Falstaffban feltűnt kiugró vokális tehetségével. Mindmáig a helsinki dalszínház tagja, ott énekelt először a Parsifalban és a Ring-ciklusban, s a Salome Johanaanját is alakította. Nemzetközi figyelmet a Tiroli Fesztiválon keltett 1999-ben a Siegfried Vándoraként.

Azóta más Wagner-operákban is rendszeresen szerepel, többek között a Savonlinnai Operafesztiválon, a Bajor Állami Operaházban, a milánói Scalában, a bécsi Staatsoperben, a párizsi Chatelet-ben, a New York-i Metropolitanben, valamint a chicagói és a San Franciscó-i operában. Wagner-szerepei: Daland (A bolygó hollandi), Kurwenal (Trisztán és Izolda), Amfortas (Parsifal), A nibelung gyűrűjéből pedig Donner, Gunther és Wotan.
Richard Wagner: A Rajna kincse

Richard Wagner: A Rajna kincse

Müpa
  • Wotan
Richard Wagner: Siegfried

Richard Wagner: Siegfried

Müpa
  • Wotan

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!