művész


Jan-Hendrik Rootering

Jan-Hendrik Rootering

Jan-Hendrik Rootering holland származású német basszbariton 1982-ben lépett fel először a Bajor Állami Operaházban. Azóta hangterjedelmének szinte az összes nagy szerepét elénekelte, így Sarastrót és a Don Giovanni Kormányzóját, Verditől a Simon Boccanegra Fiescóját és a Macbeth Banquóját, valamint Richard Strausstól A rózsalovag Ochs báróját. Wagner-repertoárján Fasolt mellett Pogner, Gurnemanz,…
 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Jan-Hendrik Rootering holland származású német basszbariton 1982-ben lépett fel először a Bajor Állami Operaházban. Azóta hangterjedelmének szinte az összes nagy szerepét elénekelte, így Sarastrót és a Don Giovanni Kormányzóját, Verditől a Simon Boccanegra Fiescóját és a Macbeth Banquóját, valamint Richard Strausstól A rózsalovag Ochs báróját. Wagner-repertoárján Fasolt mellett Pogner, Gurnemanz, Hans Sachs, Daland és Hermann őrgróf is szerepel.

Rendszeres vendég a világ nagy operaszínpadain, köztük a bécsi és a berlini Staatsoperben, a párizsi Bastille Operában, a milánói Scalában, a londoni Covent Gardenben, valamint Chicago, New York, San Francisco és Sydney dalszínházában. Diszkográfiája számos teljes operafelvétel mellett, oratóriumokat és dalokat is magában foglal.
Richard Wagner: A Rajna kincse

Richard Wagner: A Rajna kincse

Müpa
  • Fasolt

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!