művész


Goesch Sera

Goesch Sera

szoprán

Sera Goesch isztambuli, majd bécsi tanulmányai után 2012 és 2015 között a bécsi Volksoper szerződtetett tagja. 2015-től kezdve szabadúszóként dolgozik, pályájának kezdetén Bécs sokáig központi szerepet játszott karrierjében: 2012 és 2017 között fellépett a Bécsi Zeneegylet Aranytermében, a Konzerthaus Nagytermében, a Bécsi Állami Operaházban, a Hofburg császári palotában, a Jeruzsálemi Tavaszi Fesztiválon pedig a bécsi Opera kórusa kísérte.

Majd egyre több országból kap felkérést, így például 2015-ben Ljubljanában Alben Berg Lulu-szvitjét énekelte aSzlovén Filharmonikus ZenekarralKeri-Lynn Wilson vezénylete alatt, valamint koncertezett a New York-i Lincoln Centerben, Washingtonban és Philadelphiában. A következő évben az Egyesült Államok mellett (Washington, New York, Boston) Kanadában is fellépett, majd Violettaként debütált Verdi Traviatájában aVárnai Állami Operaházban.

2017-ben Reinhold Gliére ritkán hallott koloratúrszopránra írt koncertjét énekelte ugyancsak Ljubljanában, és ugyanebben az évben Moszkvába is eljutott, ahol Mozart-áriákkal lépett színpadra.

Sera Goesch kedvelt szerepe a Szöktetés a szerájból Konstanzéja, akit játszott már aluxemburgi Théâtres de la Ville, az antwerpeni Toneelhuis színházakban és a Mannheimi Nemzeti Színházban.

Barokk, illetve oratorikus művekben is gyakran szerepel. Címszereplő volt példáulHändel Rodelinda című operájában, a zeneszerző Feltámadás oratóriumában pedig Angelót énekelte. Bonnban a Máté-passió, Rómában a János-passió szoprán szólistája volt.

Az idei évben a CalgaryFilharmonikus Zenekarral újévi koncertet adott Kanadában, márciusban koncertszerű előadásokon énekelte Szófiában a Salome címszerepét és Khrüszothémiszt az Elektrából. A közeljövő fontos fellépése lesz a Várnai Állami Operaházban a Lammermmori Lucia címszerepe, amelyet a Bravissimo operagála követ a torontói Roy Thomson Hallban.

SALOME - operabemutató

SALOME - operabemutató

Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.
  • Operaénekes

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!