művész


Claudio Schmid

Claudio Schmid

Világítástervező.

Velencében diplomázik építészként 1985-ben, a restauratori részlegen keresztül, fénytechnikusi minőségben kerül közelebb a színházhoz.

A. Calenda rendező számos produkciójában tervezi a világítást F.V.G. (Friuli-Venezia-Giulia tartomány) Teatro Stabile színházában. A trieszti Teatro Lirico G. Verdi színházzal 1996-ban kezdődött évadközi és a Nemzetközi Operettfesztiválok alatti együttműködése. A…
 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Világítástervező.

Velencében diplomázik építészként 1985-ben, a restauratori részlegen keresztül, fénytechnikusi minőségben kerül közelebb a színházhoz.

A. Calenda rendező számos produkciójában tervezi a világítást F.V.G. (Friuli-Venezia-Giulia tartomány) Teatro Stabile színházában. A trieszti Teatro Lirico G. Verdi színházzal 1996-ban kezdődött évadközi és a Nemzetközi Operettfesztiválok alatti együttműködése. A Fesztiválon ő tervezi a világítást Gino Landi, Lorenzo Mariani és Maurizio Nichetti rendezők produkcióihoz.

Stefano Vizioli rendezővel állítja színpadra A varázsfuvola (Trieste 1997), a Norma ( Lisszabon 1998), a Nabucco ( Choregies dOrange, Opera Royale de Wallonie 1998), a Nozze Istriane (Trieste1999), a Don Pasquale (Cagliari 2002), és a Rigoletto (Palermo 2009).c. operákat.

1998 és 2001 között résztvesz Wagner tetralógiájának színrevitelében F. B.Gottschalk és W. Pagliaro rendezésében, az Otello és a Peter Grimes színrevitelében Paul Curran rendezésében, a Lammermoori Lucia világítástervezésében G. Ciabatti rendezésében és a Tancredi c. produkcióban M. Gasparon rendezésébenOsakában és Tokyóban a 2003. évi turnén.

Az alábbi produkciók világítástervezése kötődik még a nevéhez: Adriana Lecouvreur Nápolyban, rendező Lorenzo Mariani, Hamupipőke és LaStatira principessa di Persia, mindkettő P. Curran rendezése a nápolyi San Carlo színházban. A trubadúr a Terme di Caracalla színpadán és a Peter Grimes felújítása az athéni Olimpia színházban. A Manon Lescaut, A szerelmi bájital és Orfeusz a pokolban c. produkciók trieszti színrevitelében együtt dolgozik Ivan Stefanutti rendezővel.

2005 júniusában a San Carlo színházzal Japánban turnézik, ahol Ivo Guerra rendezővel a Luisa Miller , F. Tiezzi rendezővel A trubadúr c. operákat állítják színre.

2006 és 2009 között dolgozik a Santa Cruz-i operában, Lorenzo Marianival a torinói Teatro Regioban, Gianluigi Gelmettivel a Sienai Hét rendezvénysorozaton, a Bergamói Zenei Fesztiválon.

2010-ben kezdi meg együttműködését a bolzanói színházzal, ahol Sandro Pasqualetto diptihonjának La voix humaine-The telephone színrevitelében és a Fidelio c. Manfred Schweigkofler által rendezett operában tervezi a világítást.

Nevével fémjelzik a 2011 májusában a palermói Teatro Massimo színpadán bemutatott Hamupipőke balett világítás tervezését Luciano Cannito rendezésében és koreográfiájával, júliusban pedig a palermói Teatro di Verdura színpadán a Turandot színrevitelében közreműködik.
G.Verdi: Simon Boccanegra

G.Verdi: Simon Boccanegra

Magyar Állami Operaház
  • Világítástervező

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!