művész


Carlo  Ventre

Carlo Ventre

Magánénekes (tenor).

Carlo Ventre Uruguayban, Montevideóban született, és tanulmányait is itt kezdte meg az Escuela de Arte Lirico énekes művészeti akadémián. „Gino Bechi” díjat nyert a Francisco Viñas Nemzetközi Énekversenyen Barcelonában és megnyerte a philadelphiai Pavarotti Énekversenyt. Fiatalon debütált a Rigoletto mantovai hercegeként a Teatro alla Scalában…

 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Magánénekes (tenor).

Carlo Ventre Uruguayban, Montevideóban született, és tanulmányait is itt kezdte meg az Escuela de Arte Lirico énekes művészeti akadémián. „Gino Bechi” díjat nyert a Francisco Viñas Nemzetközi Énekversenyen Barcelonában és megnyerte a philadelphiai Pavarotti Énekversenyt. Fiatalon debütált a Rigoletto mantovai hercegeként a Teatro alla Scalában Riccardo Muti vezénylete alatt.

Ezzel vette kezdetét nemzetközi pályafutása, amely során többek között az alábbi jelentős operaházakban fordult meg világszerte: Wiener Staatsoper, a londoni ROH Covent Garden, Opéra National de Paris, Teatro alla Scala, Liceu de Barcelona, Maggio Musicale Fiorentino, Deutsche Oper és Berlin Staatsoper, Dresden Semperoper, Zurich Opernhaus, Buenos Aires Colón Theater, a tokiói Új Nemzeti Színház, Dallas Opera, San Francisco Opera, Verona Arena, Rome Opera House stb.

Az elmúlt néhány évad során a következő nevezetes szerepekben lépett színpadra: Norma – Pollione (Macerata), Andrea Chénier (Barcelona), Tosca – Cavaradossi (Párizs, San Francisco, Frankfurt, Hamburg és Arena di Verona), A köpeny – Luigi (Frankfurt és Hamburg), Simon Boccanegra – Gabriele Adorno (Berlin és Frankfurt), Aida – Radames (London, Berlin, Verona, Lipcse, München, Orange, Verona, Barcelona és San Francisco), Carmen – Don José (Lausanne), Az álarcosbál – Riccardo (Frankfurt), Parasztbecsület – Turiddu (Chicago), Pillangókisasszony – Pinkerton (San Diego), Don Carlos (Frankfurt), Turandot – Calaf (San Diego), Otello (Frankfurt, Hamburg, Tokyo ), Manon Lescaut – Des Grieux (Hamburg), Cilea: Adriana Lecouvreur – Maurizio (Barcelona). Otellót énekelt Hamburgban, a tokiói Új Nemzeti Színházban és a Deutsche Oper am Rhein operaházban, Turandot-t a bari Petruzzelliben, Toscát, Turandot-t és Aidát is adott elő a Verona Arenában, Manon Lescaut-t a torinói Teatro Regio színházban, Pillangókisasszonyt a Festival d'Opéra Avenches fesztiválon, Bajazzókat a Monnaie de Bruxelles operaházban.

Mostanában pedig az alábbi szerepekben láthatja a közönség a színen:

Calaf a Turandot-ból a parmai Teatro Regioban, az Auditorio de Tenerife előadóteremben és a velencei Fenicében; Pinkerton a Pillangókisasszonyból a bari Petruzelli ben; Manrico A trubadúr című operából a berlini Staatsoperben és a pekingi NCPA-ben; Le Villi a budapesti Müpában; Canio a Bajazzókból és Des Grieux a Manon Lescaut-ból a palermói Teatro Massimóban; Radames az Aidából az Arena di Veronában; Andrea Chenier a Magyar Állami Operaházban; Parasztbecsület és Bajazzók a düsseldorfi Deutsche Oper am Rheinben stb.

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!